9 maart: Meezingconcert door Muziekvereniging Arnemuiden in samenwerking met Gemengd koor De Lofstem

Op zaterdag 9 maart, de dag dat het precies 450 jaar geleden is dat Arnemuiden stadsrechten kreeg, organiseert Muziekvereniging Arnemuiden in samenwerking met gemengd koor De Lofstem een meezingconcert. Wethouder Eduard Smit opent het herdenkingsjaar officieel tijdens deze avond. De avond zal extra sfeervol worden doordat veel mensen van de streekdrachtwerkgroep in traditionele Erremuse streekdracht zullen komen.

Met het samen zingen van vaderlandse liederen zoals het Wilhelmus, Waar de blanke top der duinen, Merck toch hoe sterck, de Zilvervloot en In een blauw geruite kiel openen we de feestelijkheden rondom 450 jaar stadsrechten. De teksten van de liederen zullen op een scherm geprojecteerd worden zodat iedereen kan meezingen, ook als je niet zo thuis bent in de vaderlandse liederen. 

Dit feestelijke meezingconcert zal plaatsvinden in de Gereformeerde Kerk in Arnemuiden (Kerklaan 4). Het concert begint om 19.30 uur en de entree is gratis. Voor mensen die in de Arnemuidse streekdracht willen komen, zal een vak in de kerk vrij worden gehouden waar zij allemaal naast elkaar kunnen zitten. Dit zal mooie plaatjes opleveren die aan vroegere tijden zullen herinneren. Tijden waarin de kerken vol zaten met dames en heren in streekdracht.

Iedereen is van harte uitgenodigd. 

Ook zal de avond gestreamd worden via het kanaal van de Gereformeerde Kerk Arnemuiden: https://kerkdienstgemist.nl/stations/633-Gereformeerde-Kerk-Arnemuiden

Waar: Gereformeerde kerk Arnemuiden, Kerklaan 4
Datum: 9 maart
Tijd: 19.30
Entree: Gratis

Lees meer over Arnemuiden 450 jaar stad