Ontdek het verleden van Arnemuiden

Speuren naar sporen uit het verleden.

Ontdek zelf het verleden van en in Arnemuiden. Op deze pagina staan wat mooie plekjes met een geschiedenis die je altijd zelf kunt bezoeken. Veel plezier met ontdekken!

De klokken van Arnemuiden

Velen kennen de beroemde klokken van Arnemuiden van het bekende liedje ‘Als de klok van Arnemuiden’. Helaas zijn de klokken niet te bezichtigen, want ze hangen hoog in de kerktoren en zijn niet toegankelijk. Maar aan de buitenkant van de toren is wel het unieke astronomisch uurwerk te bekijken en natuurlijk kun je luisteren naar het carillon, dat elk kwartier een deuntje speelt.

KlokkenVanArnemuiden

't Stadthuys met museum

Veel mensen denken bij een museum aan een saaie opstelling van schilderijen en andere objecten, maar dat geldt niet voor het Museum Arnemuiden. Daar leeft het museum! Een enthousiaste groep mensen heeft als doel om de plaatselijke geschiedenis vast te leggen, tentoon te stellen en de verhalen te vertellen uit vroegere tijden. Dat vertaalt zich in een mooie collectie en onderhoudende rondleidingen. In het museum is ook een thematentoonstelling over Arnemuiden 450 jaar.

Geopend in het seizoen op woensdagmiddag en zaterdagmiddag.

Historische scheepswerf

Deze oudste, nog werkende, werf in Zeeland dateert van 1763, is geheel gerestaureerd, uitgeroepen tot Rijksmonument en alweer tien jaar open als werkende museumwerf. Rondleiders tonen je de werkzaamheden van weleer en de gereedschappen van toen. Ervaar het vernuft en het ambacht die nodig waren voor de bouw van zo’n machtig schip. Verwonder je over het vakmanschap. Of mijmer ontspannen op een zitje bij de waterkant!

Geopend in het seizoen op woensdagmiddag en zaterdagmiddag.

Rondwandeling Arnemuiden

Houd je van wandelen? Download dan hier een leuke kaart met wandelingen in en rondom Arnemuiden. Je komt langs de hoogtepunten van ons stadje en er wordt ook veel verteld over de gebeurtenissen in de Tachtigjarige Oorlog.