Museum Arnemuiden houdt gedichtenwedstrijd

Bij stadsrechten hoorde ook een rederijkerskamer. En die had Arnemuiden 450 jaar geleden. Rederijkers waren mannen die zich bezighielden met toneel, poëzie en het componeren van liederen. Zij schreven ook regelmatig dichtwedstrijden uit waarbij zij een vraag stelden of een opdracht gaven. Dus geheel in de stijl van toen organiseert Museum Arnemuiden een dichtwedstrijd. Zin om mee te doen? Lees dan de volgende opdracht:

Beschrijf in dichterlijke bewoordingen hoe Arnemuiden in maart 1574 stadsrechten kreeg. Je moet de volgende woorden in je gedicht verwerken: tachtigjarige oorlog, Willem van Oranje, stadsrechten, Arnemuiden en verwoesting. Je gedicht moet 4 of 5 coupletten hebben van 4 of 5 regels. Voor inspiratie of achtergrondinformatie kun je terecht op www.arnemuiden450.nl.

Mail je gedicht uiterlijk 9 maart 2024 naar gertrudevdk@hotmail.com. Het winnende gedicht zal worden voorgelezen door de stadsomroeper tijdens de opening van de tentoonstelling 450 jaar stadsrechten op zaterdag 30 maart 2024. En natuurlijk kan er ook een mooie prijs mee gewonnen worden in de vorm van een VVV-bon. 

Lees meer over Arnemuiden 450 jaar stad